Over Monico Meir

In het hartje van Antwerpen bevindt zich brasserie Monico Meir. Met z’n bijna 100- jarig bestaan kan het zich één van de oudste horecazaken van Antwerpen noemen. De geschiedenis van het etablissement gaat nog verder terug tot het jaar 1570 toen het nog bekend stond als ‘cafe de Swaen van Borgerhout ‘.

Pas in 1915 kreeg het de naam Monico Meir. Monico Meir is tot op heden uitgegroeid tot een gerenommeerde brasserie waar de klant terecht kan voor een gewoon lekker koffietje, ontbijt, een pilsje van het vat of uitgebreid genieten van het suggestiemenu van de Chef.

Van dakwerker tot advocaat tot de winkelende passant, iedereen is welkom in deze gezellige zaak op de Meir. Het staat al lang bekend voor z’n lekkere Vol au Vent en Steak Tartare. Dit zijn ware huisspecialiteiten. Toch werd het tijd de menukaart te verrijken met nieuwe gerechtjes waar het team van Monico Meir ondertussen heel trots op mag zijn.

Wij steken veel tijd in het uitzoeken van de juiste producten bij diverse leveranciers om een optimale smaak te garanderen. Toch blijft Monico Meir zijn identiteit bewaren. De prijs en kwaliteit staan goed in verhouding.

Gerechten op grootmoeders wijze

Ook onze vaste waarde Rita, bekend om haar lekkere soep en gerechten op grootmoeders wijze, zorgde voor een absolute meerwaarde van de zaak.

Gelukkig heeft ze haar geheime recepten doorgegeven aan het keukenteam. Bechir, Kevin en Alain die het team compleet maken, zijn goed opgeleid om de fakkel over te nemen van deze voortreffelijke dame.

Monico Meir Gerecht Monico Meir Rita en team